top of page

ברלין - מסלול טיול - 6 ימים


אני פריק של ברלין, הייתי שם המון, מבחינתי ברלין זה כמו שאדם אחר אומר שהוא נוסע לאילת.
ככבד שמיעה מצאתי את עצמי שם, נהנה שם, אוהב את העיר וגם סתם לשבת לקפה. 

זה מסלול שנכתב בזמנו על ידי חברי הטוב דימה מינקין ז"ל שנפטר, ובזמנו שנסעתי בפעם הראשונה כתב לי את התוכנית, ביצעתי אותה אחת לאחת - והיה פשוט פצצה.

אני לברלין טס תמיד עם אלעל, נוחת בשדה תעופה שונאפלד, ובדרך כלל מתביית על אחד משלושה בתי מלון שאני מצאתי שהם נפלאים:
Novum City b  וגם Novum Aldea וישנו עוד מלון אחד נחמד מאד שנהנתי Mercure Zentrum.
הייתרון של השניים הראשונים, יושבים על פרשת דרכים נוחה, אוטובוסים ומטרו צמוד, לא יקרים ושרותיות מדהימה. אין שם חדרי כושר אבל נקי, נעים, ואני הייתי בהם יותר ממה שתעלו בדמיון.

מול CITY B יש בית קפה של טורקים, נחמד, קפה נהדר ומאפים מדהימים.

 

אני משתדל להזמין מספר חודשים מראש כך שמחיר הטיסות שפוי ויותר מזה אם מזמינים ישירות באתר המלון זוכים להנחות יפות עד 33 אחוז להזמנה מראש וזה שווה.

 

מי שמזמין לברלין ברגע האחרון יגלה מחירים גבוהים. 

אל תסמכו על אתרי המכירות של מלונות, תזמינו טיסה באלעל ומלון במלון ותגלו..... שהכל הולך נפלא וטוב.

 

תרצו סיוע בהזמנה - תמורת תשלום סמלי אשמח לסייע לכל אחד בהזמנת חבילה - השיטה להפגש אצלך, לחפש, להזמין, לא לוקח כרטיס אשראי של איש, אתם עושים את הכל, אני מסייע על מנת לבצע את הכל נכון מתוך ניסיון שרכשתי לעצמי שחיפשתי לעצמי טיסות ומלון.

 

נסיעה טובה ותהנו והמסלול פה מדהים ותתאימו אותו לעצמכם - הוא מודולרי וניתן לשנות אותו בהתאמה.

שימו לב שיש מקומות שסגורים בשבת ראשון כמו בית הכנסת כך שצריך לדעת להתאים את הדברים נכון.

זהו מסלול לטיול בברלין ל 6 ימים. המסלול הזה בוצע במלואו ונבדק אחד לאחד.

חשוב לבדוק ימי פתיחה של אתרים ולפי זה לשנות מודולרית את הטיול, קרי להחליף בין הימים בגלל שבת, יום ראשון, ימי פתיחה וכדומה. במידה ויש לכם עוד שאלות הנכם מוזמנים לפנות ואסייע לכם.

 

יום טיול ראשון
נחיתה בשדה התעופה קרוב לודאי שודאפלד, לאחר שאספתם את המזוודות ויצאתם לאולם הראשי של שדה התעופה כדאי לעצור במודיעין התיירים בשדה התעופה. שם כדאי להצטייד במפת העיר ויותר מזה לרכוש כרטיס תחבורה לכל תקופת ביקורכם. ישנם כרטיסים ל 3 ימים ושבוע. הכרטיס תקף מחצות עד חצות.
במידה ואתם נוסעים לשבוע מומלץ לרכוש את כרטיס ZONE ABC שמאפשר לכם תחבורה גם משדה התעופה עד לעיר ובחזרה (תלוי לפי מספר ימי הנסיעה – כרטיס ל 7 ימים עולה 37 וחצי יורו) את הכרטיס אפשר לרכוש בדוכן בעת היציאה מאולם המכס בשדה התעופה וכאשר הגעתם לכלי התחבורה המתאים (רכבת/אוטובוס) בפעם הראשונה לכרטס במכשיר שם ולאחר מכן להסתובב איתו בצמוד ואין צורך יותר לכרטס – רק שיהיה אתכם כל הזמן.
הכרטיס מתאים לנסיעה במטרו, רכבת מהשדה לעיר, אוטובוסים, תחבורה יום ולילה וכמובן טראם.

יש צורך לשים לב כי במידה ואתם מתכננים להסתובב גם מחוץ לעיר ולא רק במרכז לקנות את הכרטיס עם מקסימום תחבורה ZONE abc מקסימאלי כי זה מאפשר נסיעה חופשית לגמרי בכל תחומי ברלין. כרטיס זה תופס גם לרכבות וגם לאוטובוסים וטראמים. את הכרטיס צריך להחזיק בצמוד אליכם בארנק. ישנן ביקורות של פקחים על התחבורה. אין צורך להציג את הכרטיס או לכרטס אותו בזמן הנסיעות שלכם בעיר. הכרטיס הוא תקופתי ויעיל ביותר אבל חייב להיות עליכם בכל נסיעה.

במידה ואתם בוחרים לנסוע העירה יש אפשרות להגיע למרכז העיר בשתי דרכים: קו S9 או בקו AIRPORT EXPRESS. שני קווים אלה מגיעים למרכז ברלין כאשר קו אירפורט מגיע מעט יותר מהר אבל אין לזה חשיבות קריטית.

הגעה לברלין והתמקמות
סיור רגלי:
Parlament (Reichstag)
המאפיין הבולט היותר הוא כיפת הזכוכית המדהימה. מסלולי הליכה ספירליים מובילים אל חלקה העליון. משם נשקף נוף מדהים של כל העיר ברלין.
(יש להגיע למקום עם דרכון, נערכת בדיקה ביטחונית וכמו כן לבוש חם כי על הגג קר מאד)
Platz der Republic

Brandenburger Tor
הסמל של ברלין ההיסטורית. השער סימל את פילוגה של גרמניה ואת חלוקתה של ברלין ולאחר מכן הפך סמל לאיחוד מחדש. 
Memorial to the murdered Jews of Europe

st. Unter den linden
זהו רחוב המשמש אחד ממוקדי התרבות והאמנות של ברלין. יש המכנים אותו ה"שאנז אליזה" של ברלין. השדרות מתחילות בשער ברנדנבורג. יש לשדרות הללו משמעות רבה בעיני הגרמנים, ולא רק בגלל מיקומו של "אי המוזיאונים" לידן. פסלו של פרידריך (הברלינאים מעדיפים לכנות את המלך "פריץ הזקן"), רוכב על סוס, ניצב עד יום במרכז השדרה, ליד ככר בבל (Bebelplatz). במהלך המאה ה-18 הוקמו בשדרות בתים כמו ה - Zeughaus ובניין האופרה הממלכתית (Staatsoper) והמבנים המאכלסים כיום את אוניברסיטת אלכסנדר הומבולדט. בסוף המאה ה-19 נוסף עליהם ה"דום" של ברלין, קתדרלה פומפוזית בסגנון וילהלמיני. לאחר מלחמת העולם ה-2 נחרבו השדרות כליל. ב-1950 פוצצה עיריית מזרח ברלין את שרידי ארמון העיר, אך שיקמה את שאר המבנים. במקום הארמון, נבנה על שפת הנהר שפרה "ארמון הרפובליקה". שנהרס ובמקומו ייבנה העתק מדויק.

הליכה לאורך כל הרחוב תוביל אתכם ל Alexander platz

Alexander Platz
הכיכר המפורסמת שימשה מאוחר יותר כמרכזה של העיר המזרחית וכיום היא מהווה דוגמה טובה לארכיטקטורה קומוניסטית כעורה טיפוסית .
באזור הכיכר נוכל למצוא חנויות רבות, בתי כלבו וקניונים מגוונים ורבים ואפשר לומר אפילו ענקיים. אסור לפספס אותם חלקם לא נראים בכיכר עצמה אלא בגבה ויש לעבור לצד השני של תחנת הרכבת על מנת להגיע אליהם. אל תפספסו את קניון אלקסה. אחד היפים שראיתי.
בנוסף באזור הכיכר תחנת רכבת מרכזית שממנה אפשר להתנייד להרבה מקומות בתחום ברלין. היא נקודת מפתח בעיר ומהווה פרשת דרכים נוחה שממנה אפשר להגיע כמעט לכל מקום.

Television Tower (Fernsehturm)
המבנה, הידוע יותר בכינויו ה"טורם" (Turm), הוא מגדל הטלוויזיה השני בגובהו באירופה: 365 מטר. הוא נחשב לסמל של העיר יחד. נבנה בשנים 1966 - 1969. את המגדל, ואת הכדור שבראשו, ניתן לראות כמעט מכל פינה בברלין. על המרפסת, בגובה של 203 מטר, מצטופפים בימים בהירים המוני מבקרים. זמן ההמתנה יכול להגיע אפילו לשעה בתור בכניסה. העלייה במעלית נמשכת 40 שניות בלבד אשר מוביל לבמרפסת התצפית. בקומה מעל ישנו בית קפה המסתובב על צירו. כל סיבוב נמשך חצי שעה. ביום בהיר ניתן לראות משם נוף למרחק עד 40 קילומטר. מומלץ בחום לשבת לשתות קפה בבית הקפה המסתובב ולחוש את הסיבוב. אתה יושב ורואה בתחילה את החלק הצפוני של ברלין ושמסיים מגלה שאתה מול דרומה. חוויה שאסור לפספס וגם אם זמני ההמתנה רבים, זה מקום שלא נוותר עליו.

Rotes Rathaus city Hall

Nikolai Vertel
רובע נקולאי- Nikolai
הרובע שוכן בסמיכות לאלכסנדר פלאץ על גדת נהר השפריי, הרובע נחשב לרובע העתיק ביותר בברלין והוא הקטן ביותר מבין רבעיה של ברלין. בין סימטאות הרובע נמצאים בתי קפה, ברים, בתי בירה ומסעדות לצד גלריות.
מאוד מומלץ לבקר במקום בשעות הערב,  תאורת הרחוב נותנת למקום אווירה קסומה במיוחד.

 Ephraim palace
Leipziger platz
Potsdamer Platz
הכיכר המרכזית והחדשנית הזו מושכת ויכוחים מכל עבר. רבים אוהבים אותה כי היא יוצרת את ההרגשה שנפלנו לתוך סרט מדע בדיוני. העיצוב מחמם את הלב.,. בשני חלקי הכיכר, דיימלר סיטי וסוני סנטר, יש לא רק בנייני משרדים אלא גם חנויות ותיאטראות.

Sony Center
לכאורה, עוד מרכז גדול אבל כאשר תגיעו למרכז סוני תגלו מקום מרהיב ומיוחד בעל ארכיטקטורה חדשנית מיוחדת. הרימו את עינכם למעלה וצפו בגג המיוחד של המקום.  סיבוב במקום יוביל אתכם למספר מוקדים שישנם במרכז זה. את המקום נבקר לעומקו במשך ימי הטיול הבאים.

יום שני של הטיול
בוקר מוקדם- -רובע יהודי
בתקופת הנאצים נמחק הרובע היהודי כמעט לבלי הכר.הנאצים ולאחר האיחוד שוחזרו אתרים יהודים,הרובע הפך להיות מוקד משיכה בשעות היום והבלילה. בית כנסת חדש אחד הגדולים באירופה נבנה מחדש ומשמש כמוזיאון. רחוב אורניינבורגר הרחוב הראשי ברובע היהודי ,הומה מטיילים ובליינים.
בבית הקברות היהודי הישן אנדרטה לזכר יהידי ברלין,בני כל הגילים,שנשלחו למחנות המוות.האקשה הפה-קומפלקס יפהפה בן שמונה חצרות פנימיות הקשורות במעברים ציורים.

Oranienburger str. (Tor)

New synagogue
בית הכנסת נפתח לראשונה בשנת 1866 והכיל כ- 3,200 מקומות ישיבה. בית הכנסת שנבנה בסגנון מורי- ביזאנטי ניצל בליל הבדולח משריפה (כגורלם של שאר בתי הכנסת) תודות להתערבותו של קצין משטרה מקומי. בשנות המלחמה בית הכנסת נפגע קשה ומאוחר יותר שוקם ושופץ באופן מרשים. כיום המקום לא מתפקד כבית כנסת אלא כמוזיאון זיכרון Centrum Judaic

(אסור לפספס – חובה לראות)
Centrum Judaicum

Hackescher Hofe

Hackescher market

 Museums Island אי המוזיאונים (Museum Insel) ברובע Mitte

באי המוזיאונים יש חמישה מוזיאונים מדהימים. יורש העצר הפרוסי פרידריך וילהלם הוא שהגה את הרעיון להקים את האי. הרעיון הובא לידי מימוש משנת 1825 עד 1930. בזה אחר זה קמו שם המוזיאון הישן (Alte Musum), המוזיאון החדש (Neue Museum), ה- Bodemuseum, הגלריה הלאומית(Nationalgalerie) והיהלום שבכתר -  מוזיאון פרגמון  (Pergammonmuseum).

Bode museum
מוזיאון העוסק באמנות ובתרבות הביזנטית.
National museum (Gallery)

מוצגות בו יצירות אמנות מהמאה ה- 19. בין היתר, ניתן לראות שם ציורים מפורסמים של ציירי הזרם האימפרסיוניסטי בצרפת, ובהם רנואר, מונה ומאנה, וכן ציורי שמן של גדולי הציירים הגרמניים, ובהם פון מנצל, שאדואו ובלכן, שביטאו את האווירה ששררה בברלין בימי הקיסרים.

Pergamon
מקדש יווני שנבנה במאה השנייה לפני הספירה בעיר פרגמון שבאסיה הקטנה (מערב תורכיה). ארכיאולוגים גרמנים גילו אותו במאה ה-19 והרכיבוהו מחדשבברלין בתחילת המאה העשרים כפאזל ענקי מאלפי חלקים זעירים. לצדו ניצבים במוזיאון פרגמון שרידי עתיקות נוספים ש"הועברו", והגיעו לגרמניה באותה תקופה. מוזיאון פרגמון, ארמון הרפובליקה, הקתדרלה ומוזיאונים נוספים נמצאים כולם על מוזיאומסאינזל (Museumsinsel) 

אי המוזיאונים בלב הנהר שפרה.
New museum

המלצה: בחרו לכם מוזיאון אחד לכל היותר בכל קריית המוזיאונים האלה, לא תספיקו לבקר בכולם ולהתרשם, הם ענקיים ודורשים המון זמן. במידה ואתם נמצאים לאורך זמן ארוך יותר מהזמן שאנו מציעים יש להעניק יום שלם למוזיאונים האלה ואז אפשר לבקר בהם בנחת ולעומק יותר.

אחר הצהריים:
Berliner  dom
הקתדרלה של ברלין נבנתה בשנת 1905 בסגנון ניאו-רנסנס. הכנסייה הייתה בעבר כנסייתם הרשמית של

שושלת המלוכה (הוהנצלורן) הגרמנית שחלקם קבורים במקום. מן המקום נוף מרהיב.

 Palast der Republik -   ארמון הרפובליקה

ארמון הרפובליקה הוקם בין השנים 1973-1976 בסגנון אדריכלות קומוניסטי. המבנה נבנה במקום בו עמד הברלינר שטאטשלוס אשר נפגע קשות בהפצצות מלחמת העולם השנייה ונהרס בשנות ה-50 בהוראת ממשלת גרמניה המזרחית.

 Bebel Platz
הזקן", פרידריך הגדול, רצה להקים במקום שבו עומדת הכיכר  את מרכז העיר. אבל בפועל יצאה לפועל רק התכנית של הקמת בניין האופרה. כיום זהו אחד משלושת בתי האופרה של העיר. יש בו 1480 מושבים (ב-400 פחות מבניין "האופרה הגרמנית" בשרלוטנבורג. על שמו נקרא האזור זמן מה "ככר האופרה". ב-1933 התרחשה כאן שריפת הספרים. מורים וסטודנטים של אוניברסיטת פרידריך וילהלם (כיום אוניברסיטת הומבולדט) השכנה העלו כאן על המוקד, בעידוד המשטר הנאצי החדש, את כל היצירות של הוגי הדעות והסופרים היהודים, אך גם של הלא-יהודים בעלי ההשקפות השמאליות, הליברליות והדמוקרטיות. בקצה הדרומי של הכיכר עומדת קתדרלת הדוויג הקדושה (St. Hedwigs Kathedrale). זוהי הכנסייה של הארכיבישוף הקתולי של ברלין. את הכנסייה, וכמוה גם את בניין האופרה, תכנן הארכיטקט של פרידריך הגדול, פון קנובלדורף בשנות ה-40 של המאה ה-18.  

Gendarmen market

ככר גדולה, המוקפת בבנייני פאר: שתי כנסיות - "הדום הצרפתי" ו"הדום הגרמני" – וביניהן "בית המופעים" (Schauspielhaus), שלפניו ניצבת אנדרטה לזכרו של המשורר והמחזאי פרידריך שילר. הכנסיות הוקמו בשנים 1701 - 1708 אך כיפותיהן נבנו כעבור 80 שנה. את ה- Schauspielhaus תכנן האדריכל והאמן הנודע שינקל ( 1818 – 1821) כדי שישמש אכסניה לתיאטרון, במקום התיאטרון הלאומי הפרוסי שנשרף. כיום הוא משמש אולם קונצרטים. ב"דום הגרמני" מוצגת תערוכה על תולדות גרמניה. ב"דום הצרפתי" שוכן מוזיאון ההוגנוטים, המוקדש לפליטי מלחמת הדת בצרפת שקיבלו מקלט בברלין. מצריח הכנסיה נשקף נוף מרהיב.

(קניות מסעדות בתי קפה  St. Friedrichstrabe (

Checkpoint Charlie
Check point museum
נקודת הבידוק המשוחזרת ניצבת במעבר הגבול בין ברלין המערבית לבין ברלין המזרחית. תיירים רבים מצטלמים ליד העמדה בחברת צעירים הלבושים במדי הצבע האדום. במוזיאון השוכן באתר מובא סיפורה של חומת ברלין.
חובה להכנס למוזיאון, מעניין ומרתק וביקור בו הוא חלק חשוב מהבנה והזדהות עם ההסטוריה. ביקור במוזיאון זה חשוב מאד ולא כדאי לוותר עליו.


יום שלישי של הטיול
Brandenburg Tor
Under den Linden

Memorial to the murdered Jews of Europe
האנדרטה לזכר קורבנות השואה.האנדרטה היא תכנון של אדריכל אמריקאי פיטר אייזמן. עמודי ביטון בגבהים שונים, המעלים אסוציאציה של בית הקברות ענק. אפשר להיכנס לאנדרטה מכל כיוון שהוא.  

Postdamer Platz

במרחב הענק הזה אפשר ללכת לאיבוד ולגלות את בתי הקפה והבארים המיוחדים בתוך הקומפלקס הארכיטקטוני הגדול ביותר בברלין. 
  -  Film museumלחובבי הקולנוע, ובמיוחד הקולנוע הגרמני.


IMax  - קולנוע תלת מימד מרהיב ומדהים שכדאי להכנס לראות שם סרט. כל הסרטים הם בגרמנית אבל עצם הביקור והחוויה בקולנוע תלת מימד ענק שטרם נראה כמוהו שווה את החוויה.

מוזיאון סוני – חנות סוני ענקית עם המוצרים החדשניים הכי גדולים שיש במקום

מוזיאון לגו – בדופן הבנין מבחוץ ישנו את מוזיאון לגו שם ישנן תצוגות של אלמנטים שנבנו מקוביות לגו, מרשים ומעניין ובמיוחד לצעירים ולצעירים בנפש.

Stresemannstrabe St.

Martin Gropius museum

Am Berlin museum

Jewish museum Berlin

מבנה המוזיאון הוקם בשנת 2000 על פי תכנית של האדריכל הניו-יורקי דויד ליבסקינד. המוזיאון עושה שימוש בטכנולוגיות מודרניות, ובכלל זה מולטימדיה, פעלולי תאורה ועיצוב מיוחד של צורת החדרים, כדי ליצור קשר בין המבקר למוצגים.
חובה להגיע ולראות את מוזיאון זה. מומלץ להשתמש שם במכשיר האזנה בעברית או בכל שפה אחרת שמתאימה לכם שאותו ניתן לקבל בכניסה על מנת לשמוע הסברים על המקום.

 East side gallery

מעין גלריה פתוחה, בה נשמר החלק הארוך ביותר מן החומה. ממוקמת במקביל ל- Muhlenstrasse שב- Friedrichshain. כוללת יצירות של אמנים מקומיים מ- 1990, וכן מן השנים האחרונות.
מדרום ל- Reichstag, בקצה הדרומי של Scheidemannstrasse, יד זיכרון ל- 191 האנשים שנהרגו בניסיונם לברוח בעד לחומה. 
  


יום רביעי של הטיול

יציאה מחוץ לברלין   Potsdam 

30 ק"מ בלבד דרומית-מערבית לברלין, שוכנת עיר מופלאה הלקוחה מספר אגדות אבוד. במשך מאות שנים שימשה פוטסדם כמקום מושבם של מלכי פרוסיה – חצרם של מלכים ונסיכים, מרכז תרבות ומסחר שוקק חיים – שמשך אליו מכובדים ואנשי-רוח מכל רחבי אירופה. כאן גם הגיעה לשיאה רוחה המיליטריסטית של פרוסיה הלוחמנית, שבסופו של דבר גרמה לשתי מלחמות עולם קטלניות. היטלר אף השתמש בפוטסדם כדי לקשר בין עברה הצבאי המפואר של פרוסיה לבין משטר האימים האפל שלו.

בתום מלחמת העולם השנייה ביקשו המעצמות המנצחות לקבור בעיר זו, אחת ולתמיד, את מה שנודע אז כ`רוח פוטסדם`, כדי שלא תשוב ותאיים על שלום העולם. באחד מארמונות העיר שנותרו על תילם, התכנסו מנהיגי ארצות הברית, ברית-המועצות, בריטניה וצרפת, וחתמו על `הסכם פוטסדם`, שקבע את חלוקתה של גרמניה ואירופה בין מזרח למערב. וכך נחקקה פוטסדם בזיכרון ההיסטורי הקולקטיבי כמקום ששוררת עליו קללת נצח.

במידה וקניתם את כרטיס התחבורה לכל האזורים – הוא תקף עד פוטסדם, אבל במידה ולא, יש לרכוש כרטיס נסיעה בתחנת הרכבת עבור נסיעה זו. הנסיעה היא של כשעה לערך.

בתוך פוסטדם יש אפשרות לקחת בתשלום סיור מקומי שייקח אתכם לכל האתרים וייתן לכם זמן לכל אתר. ההמלצה שלי היא ליסוע בתחבורה ציבורית מקומית עד לארמון סנסוסי, האוטובוס המקומי מגיע עד לארמון, לרכוש שם כרטיס לביקור בארמון שהוא אחד המיוחדים שרק יש, ולאחר מכן להסתובב בגנים מאחורי הארמון. לאחר מכן נסיעה בתחבורה הציבורית למרכז העיר וסיור חופשי ברחוב ההולנדי ובמרכז העיר.

Sanssousi palace -  שבפארק שימש כארמון המגורים של המלך פרידריך, בשעות בהן רצה המלך לברוח מטרדות העיר. בניית הארמון החלה בשנת 1744 ולמרבה ההפתעה הוא כולל רק קומה אחת, כשמעליה כיפה ירוקה ופסלים מקושטים הצופים אל הגפנים המתפרשים בשטח שמתחת. פרידריך אהב את הארמון הזה כל כך – עד שתכנן להיקבר בו ודאג לחפור לו אחוזת קבר מבעוד מועד, מול האגף המזרחי של המבנה. עם זאת, רק בשנת 1991 גופתו הועברה לארמון. בתוך הארמון ניתן למצוא חגיגת רוקוקו אמיתית המשמשת כקו מנחה לאורך כל 12 החדרים בהם גר המלך ואירח את אורחיו. בין החדרים היפים ביותר במקום נמצא אולם השיש (Marble Hall) השופע וחדר הקונצרטים שם ניגנו מוסיקאים יצירות שחיבר המלך-החלילן בעצמו.

Sanssousi palace garden  ממוקם מערבית למרכז העיר והוא משתרע למרחק של 2 קילומטרים מערבה. המקום שימש כמפלט קסום למלך הפרוסי ואכן, זוהי פיסת אדמה יפהפייה - במיוחד באביב כשהעצים מלבלבים והפרחים בשיא פריחתם.

Babelsberg

מערבית לארמון, כשהיא משקיפה על ה-Holländischer Garten המקושט, נמצאת Bildergalerie, יצירת בארוק מאופקת הכוללת ציורים של רובנס, ואן-דייק וקרווג`יו.
Nouer Garten

שיט
רחוב הולנדי (מדרחוב משגע עם מבחר חנויות נהדרות אפשר לבצע שופינג ובזול יחסית)


יום חמישי של הטיול
Zoo  Berlin, Aquarium- גן החיות בברלין נחשב כגדול בעולם מבחינת מספר המינים
אריות, נמרים, נשרים, היפופוטמים, קרנפים, נמיות, אייל קורא ופילים הם רק חלק קטן ממגוון החיות שכאן.
בכניסה מומלץ לרכוש כרטיס שכולל את גן החיות והאקווריום ביחד. יש לבוא לגן החיות עם נעליים נוחות וזאת כי הגן הוא ענק ומרחקי הליכה גדולים.

Kurfurstendamm st.
רחוב עם מגוון חנויות ענק מכל הסוגים וכל מה שרק רציתם ואפילו לא חשבתם.
אזור הקניות הכי נחמד שקיים בברלין למעט קניון אלקסה. מגיעים לתחנת zoology ומשם ברגל מסתובבים בכל האזור בו חנויות לרוב וכמו כן אסור לפספס את:

Europe Center 
מרכז קניות
נבנה בשנת 1965 ובו לשכת התיירות הגדולה והמרכזית של הברלין.מרכז קניות פועלים כ-110 חנויות, מסעדות ובתי קפה שני בתי קולנוע. לפני נפילת החומה, היה ה"אירופה צנטר"המקום הפופולרי ביותר בברלין המערבית ולא היה תייר שלא ביקר בו.

Ka De We מרכז קניות
כל-בו ענקי המכונה "מקדש הצרכנות".

יש בו שפע חנויות, דוכנים ומסעדות.
יש לזכור שהכול בו נסגר לקראת השעה 20:00 ולכן מומלץ להגיע לפחות שעתיים קודם לכן. אסור להחמיץ את קומת המסעדות והברים בקומה השביעית המעוצבת להפליא.

 

יום שישי של הטיול
Charlottenburg Palace

אפשר לבלות חצי יום או גם יום שלם בארמון, על האמנות שבחדריו, בגנים הנהדרים ורחבי הידיים ובמוזיאונים שבו.הארמון נמנה על האתרים הבודדים ששרדו בברלין.שניכנס לרחוב הארמון המכונה "חצר הכבוד", יוצר מייד את המבט פסל טרד בדמותו של פרידריך וילהלם (1688-1620),האלקטור הגדול של ברנדנבורג.הפל הוזמן על-ידי בנו,הנסיך האלקטור פרידריך השלישי, לימים  המלךפרידריך הראשון מפרוסיה.מלאכת הפיסול ארכה 7 שנים,החל משנת 1696. הפסל שופץ בשנת 2004.
Charlottenburg Neuer Pavilion

Charlottenburg Palace park

על מנת להגיע למקום יש להגיע לתחנת ZOOLAND ומשם באוטובוס עד לארמון אין רכבת שמגיעה עד לארמון ויש צורך בשילוב של תחבורה

bottom of page